relax

relax
relax

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ
Η μυρμηγκιά είναι ένα καλοήθες εξόγκωμα που προκαλείται από έναν ιό στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και μεταδίδεται με την επαφή. Αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα δερματική πάθηση μετά την ακμή και αν και εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και σε ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχουν διάφορα είδη μυρμηγκιάς, όπως οι κοινές, οι δακτυλικές, οι νηματοειδείς, οι επίπεδες και οι περιονυχικές. 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τα συμπτώματα εμφανίζονται ανάλογα με το είδος της μυρμηγκιάς. Ειδικότερα:
Κοινές μυρμηγκιές: μικρά, στρογγυλά εξογκώματα λευκού ή ροζ χρώματος ανώμαλης υφής που προεξέχουν του δέρματος και εμφανίζονται κυρίως στα δάχτυλα του χεριού.
Δακτυλικές μυρμηγκιές: εξογκώματα ου έχουν σχήμα δαχτύλου και βάση σχήματος μπιζελιού με κεντρικό σημείο εμφάνισης το τριχωτό.
Νηματοειδείς μυρμηγκιές: λεπτά εξογκώματα που μοιάζουν με νήμα και κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο και τον λαιμό.
Επίπεδες μυρμηγκιές: πολύ μικρά λεία εξογκώματα που προεξέχουν ελάχιστα από το δέρμα και που εμφανίζονται μαζικά στο πρόσωπο, τον λαιμό, τον θώρακα, τα χέρια και τα γόνατα.
Περιονυχικές μυρμηγκιές: ανώμαλα εξογκώματα πιθανώς επώδυνα που προεξέχουν του δέρματος και εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή γύρω και πάνω από τα νύχια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΟΤΑΝ…
•Βλέπετε ότι οι μυρμηγκιές δεν υποχωρούν.
•Έχετε κονδυλώματα και παρουσιάσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.
•Έχετε κάτι που μοιάζει με μυρμηγκιά και η ηλικία σας υπερβαίνει τα 45 χρόνια.
•Οι μυρμηγκιές σας έχουν τάση επέκτασης και πολλαπλασιασμού.
•Διαπιστώσετε αλλαγή στο χρώμα και το μέγεθος της μυρμηγκιάς.

ΑΙΤΙΕΣ
Τις μυρμηγκιές τις προκαλεί ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων, ο οποίος εισχωρεί στο δέρμα μέσα από κοψίματα και ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την εμφάνιση των κονδυλωμάτων. Οι μυρμηγκιές είναι μεταδοτικές και εξαπλώνονται με την άμεση επαφή.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Η μυρμηγκιά δεν απαιτεί συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να διαγνωσθεί, παρά μόνο στην περίπτωση που το άτομο που προσβληθεί είναι μεγαλύτερο των 45 χρόνων. Τότε ο γιατρός μπορεί να συστήσει βιοψία της για να αποκλείσει το ενδεχόμενο κακοήθειας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε τις μυρμηγκιές είναι να ξεχάσετε την ύπαρξή τους και να μην τις πειράξετε, καθώς τις περισσότερες φορές υποχωρούν μόνες τους. Η διάρκεια παραμονής τους ποικίλλει από 6 μήνες έως 2 χρόνια. Στην περίπτωση, ωστόσο, που επιμένουν, ενοχλούν ή έχουν κακή όψη, συμβουλευθείτε κάποιον γιατρό.

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Σε περίπτωση που επιχειρήσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τη μυρμηγκιά, χρησιμοποιήστε ένα σκεύασμα με περιεκτικότητα σαλικυλικού οξέος σε μορφή υγρού ζελέ, κρέμας ή αυτοκόλλητου, που μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο φαρμακείο. Προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία, μουλιάστε τη μυρμηγκιά σε ζεστό νερό έτσι ώστε να μαλακώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε μαλακά για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα χρησιμοποιώντας βρεγμένη πετσέτα ή ελαφρόπετρα. Έπειτα, μπορείτε να εφαρμόσετε το φάρμακο, καλύπτοντας προηγουμένως την περιοχή γύρω από τη μυρμηγκιά με βαζελίνη, έτσι ώστε το υγιές δέρμα να μείνει ανεπηρέαστο από τη δράση του φαρμάκου.
Στην περίπτωση που η θεραπεία αυτής της μορφής αποτύχει και θελήσετε να εφαρμόσετε κάποια μέθοδο συμβατικής ιατρικής, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αφαίρεση της μυρμηγκιάς με διάφορους τρόπους, όπως είναι οι ακόλουθοι:
•κατάψυξη με άζωτο υγρής μορφής
•καυτηριασμός με ηλεκτρισμό ή λέιζερ
•μικρή χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της μυρμηγκιάς
•διάλυσή της με έμπλαστρο εμποτισμένο με σαλικυλικό οξύ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Αρωματοθεραπεία: χρησιμοποιήστε κομπρέσες μουλιασμένες με κρύο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει σταγόνες αιθέριου ελαίου helichrysum, το οποίο μειώνει το πρήξιμο κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το helichrysum μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από yarrow, hyssop ή lavender.
Βοτανοθεραπεία: χρησιμοποιήστε μια κρέμα ή βάμμα από arnica, που θα συμβάλλει στην επούλωση.
Φυτοθεραπεία: χρησιμοποιήστε κολλώδες χυμό από ταραξάκο, ασκληπιάδα, χελιδόνιο ή κάποια αλοιφή με θούγια.
Ομοιοπαθητική: τα πιο διαδεδομένα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της μυρμηγκιάς είναι τα Causticum, Nitric acid, Antimonium crudum, Thuja και Arnica Montana.
Υδροθεραπεία: αφού πλύνετε καλά τη μυρμηγκιά με σαπούνι και νερό, εφαρμόστε μια ζεστή κομπρέσα μουσκεμένη με ρόφημα φασκόμηλου και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 8 ώρες.
Διατροφή: προτιμήστε τα σκούρα πράσινα και κίτρινα λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη Α, καθώς επίσης το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπρόκολο, το λάχανο και το καρότο.

Αντιμετώπιση στο σπίτι
Η καταπολέμηση των μυρμηγκιών μπορεί να στηριχθεί σε πολλά γιατροσόφια, το αποτελεσματικότερο από τα οποία είναι το τρίψιμο της μυρμηγκιάς με μια φέτα ωμής πατάτας ή με την εσωτερική πλευρά μιας μπανάνας. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε:
•Βιταμίνες Α και Ε
•Πολτό λιωμένων δισκίων βιταμίνης C και νερού ή ασπιρίνης και νερού
•Σκευάσματα σαλικυλικού οξέος
•Εφαρμογή ποτισμένου βαμβακιού με χυμό ανανά.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Λάδι για μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς, ψύξεις, κρυώματα...


Καυτερό λάδι ειδικό για πόνους μυϊκούς, ρευματισμούς, ψύξεις, κρυώματα κ.α.
Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.




Συνταγή:
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στο γουδί και τα βάζουμε σε ένα βάζο όπου ρίχνουμε τελικά και το λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.

Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.




Να θυμάστε πως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν την περίφημη ουσία καψαϊκίνη την οποία συναντάμε και σε θερμαντικά έμπλαστρα με ισχυρή δράση σε προβλήματα του αυχένα και της πλάτης!
Το λάδι μας θα έχει εξαιρετική απόδοση και σε αθλητές, αντί της χρήσης θερμαντικών αλοιφών!
http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2013/04/blog-post_430.html Το είδα: fysikaproionta.blogspot.gr

Αλοιφή για το κρύωμα και τους μυϊκούς πόνους!


Μια πολύ καλή λύση τώρα το χειμώνα που όλοι υποφέρουμε από πιασίματα, κρυώματα και μυϊκούς πόνους είναι να φτιάξουμε μια αλοιφή με ελάχιστα συστατικά, η οποία έχει την ίδια δράση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτή τη χρήση. 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
  • ½ κούπα λάδι καρύδας 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας 
  • 5-10 drops αιθέριο έλαιο καμφορά* 
  • 5-10 drops αιθέριο έλαιο μέντα
  • 5 drops αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου 
*5 drops το ελάχιστο και 10 drops το μέγιστο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

Παρασκευή
Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το μελισσοκέρι, σε bain marie όπως πάντα. Μόλις λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσει ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια που προαναφέραμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.

Ο λόγος που αφήνουμε το μείγμα λάδι-κερί να κρυώσει λίγο είναι για να μην εξατμιστούν τα αιθέρια έλαια, μόλις έρθουν σε επαφή με το ζεστό λάδι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε κατάλληλο και αποστειρωμένο βαζάκι (με μεγάλο στόμιο για να μπορούμε να παίρνουμε αλοιφή με το χέρι εύκολα) και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Άμα βιάζεστε μπορείτε να το βάλετε 5 λεπτά στο ψυγείο για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
Η αλοιφή που μόλις φτιάξαμε είναι άριστο γιατρικό για μυαλγίες από κρυώματα, για πιασίματα και για πονεμένες αρθρώσεις. Χρησιμοποιήστε το άφοβα και με όση συχνότητα επιθυμείτε. Διατηρείται σε δροσερό μέρος, όπως όλα τα σκευάσματα τέτοιου τύπου, για 6 μήνες. Μετά απλά εξασθενεί η δράση των αιθέριων ελαίων. Η αλοιφή μας δεν έχει την υφή των αλοιφών του εμπορίου. Είναι κάπως πιο σκληρή, αλλά μόλις έρθει σε επαφή με τη θερμοκρασία του σώματος λιώνει και μπορούμε να την επαλείψουμε. Επίσης δεν έχει και τα χημικά των αλοιφών του εμπορίου...

Σημειώσεις
  • Μην αυξάνετε την ποσότητα των αιθέριων ελαίων της συνταγής, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. 
  • Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο έλαιο της αρεσκείας σας, αρκεί να γνωρίζετε τις ιδιότητες του. 
  • Αποφύγετε τη χρήση σε εγκύους και μωρά. 
Στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία", θα δείτε πολλούς τρόπους ώστε να φροντίζετε την υγεία σας φυσικά!!
 
Το είδα: oliviart-gr.blogspot.gr
 http://proionta-tis-fisis.blogspot.com/2013/03/blog-post_4187.html

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΓΚΡΑΒΙΌΛΑ - G R A V I O L A - Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!


Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία. Στα αγγλικά λέγεται soursop. Στις περισσότερες ισπανόφωνες χώρες ονομάζεται από τους περισσότερους Guanαbana, ενώ στις Φιλιππίνες είναι γνωστό ως guyabano.
Το φυτό graviola, έχει προσαρμοστεί σε περιοχές με μεγάλη υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω των 5 βαθμών Κελσίου προκαλούν καταστροφές στα φύλλα και σε μικρά κλαδιά, ενώ το φυτό ξερένεται σε θερμοκρασίες κάτω των 3 βαθμών Κελσίου. Η γεύση του μπορεί να συγκριθεί με διάφορα άλλα φρούτα, μπορούμε αν πούμε πως πλησιάζει ένα μείγμα φράουλας και ανανά μέχρι ξινού κίτρου, καρύδας και μπανάνας. Το φρούτο είναι κάπως δύσκολο να φαγωθεί, καθώς η λευκή σάρκα του στο εσωτερικό έχει πολλούς μεγάλους σπόρους και φυτικές μεμβράνες. Για το λόγο αυτό καταναλώνεται σε χυμό περισσότερο από το να φαγωθεί ατόφιο.
Το φυτό καλλιεργείται ως γεωργική καλλιέργεια για τον αγκαθωτό πράσινο καρπό του. Εκτός από τις περιοχές που αποτελούν πατρίδα του φυτού, η graviola καλλιεργείται επίσης στη νότια Φλόριντα των ΗΠΑ, για εσωτερική κατανάλωση, σε περιορισμένη κλίμακα. Η σάρκα του φρούτου είναι λευκή και ο πυρήνας του αποτελείται από πολλά μαύρα κουκούτσια, τα οποία δεν μπορούν να χωνευτούν. Η γλυκιά του σάρκα χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμών, γλυκών, σιροπιών και για γεύσεις παγωτών. Στο Μεξικό το φρούτο graviola είναι κοινό επιδόρπιο.
Από άποψη θρεπτικής αξίας, το graviola είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και κυρίως φρουκτόζη. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη B1 και βιταμίνη B2. Ο καρπός, οι σπόροι και τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως βότανα και φάρμακα από τους αυτόχθονες του Μεξικού και των υπόλοιπων περιοχών όπου το φυτό είναι ιθαγενές. Αλλά όχι μόνο αυτό.
H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Η Graviola έχει ονομαστεί θαυματουργό δέντρο. Ενδημεί στις βροχερά δάση και στις βαθιές ζούγκλες του Αμαζονίου κατά μήκος του μεγάλου ποταμού. Τα διάφορα μέρη του, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από γιατρούς και ιθαγενείς σαμάνους της Νοτίου Αμερικής για να θεραπεύσουν το άσθμα, τα προβλήματα του ήπατος, την αρθρίτιδα και τις καρδιακές νόσους.
Από το 1976 που πιστοποιήθηκε, φυλάχτηκε κρυφά με εσωτερικό σημείωμα, σαν ζηλότυπο μυστικό, από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το δέντρο Graviola (Annona Muricata) και οι θεραπευτικές του δυνάμεις θα ήταν άγνωστες στον κόσμο μέχρι που το έτος 2000 αποκαλύφθηκε στο κοινό, αφού εκατομμύρια ζωών είχαν ήδη χαθεί από τον καρκίνο αλλά και τον μεγαλύτερο σύμμαχο των καρκίνων, την χημειοθεραπεία!!!
Πάνω από 20 εργαστηριακές μελέτες, που παρέμειναν κρυφές έχουν δείξει ότι αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά  ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.
Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.
Το θαυματουργό αυτό φυτό είναι ένας πολεμιστής του καρκίνου που υπακούει στο βασικό Νόμο της ζωής που είναι ΜΗΝ ΒΛΑΨΕΙΣ. Οι άνθρωποι των πόλεων δεν είχαν σχεδόν ποτέ ακούσει γι’ αυτό, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠO ΑΥΤΌ ΑΛΛA EIΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕIΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!
Δυστυχώς μέχρι τώρα όλα αυτά τα εκπληκτικά νέα, έμειναν κλεισμένα σε συρτάρια, ενώ πολλές υποθέσεις έχουν γίνει για μυστηριώδους θανάτους ανθρώπων, που γνώριζαν. Βλέπετε η ισχυρή αυτή φυσική ουσία, δε μπορούσε να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και φυσικά δεν θα υπήρχε κέρδος για τις συγκεκριμένες πολυεθνικές. Ο μόνος λόγος που γνωρίζουμε για τη Graviola σήμερα και τα ευεργετικά της αποτελέσματα ενάντια στον καρκίνο, είναι ότι ένας εργαζόμενος σε κάποια απ’ αυτές τις Φαρμακευτικές εταιρείες το ανακοίνωσε.
Ολιστικοί θεραπευτές, γιατροί και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν σήμερα την Graviola με εκπληκτικά αποτελέσματα. Μην περιμένετε τον δικό σας γιατρό να το ανακαλύψει. Aν ο γιατρός σας σας πει ότι είναι «παραμύθι», πηγαίνετε και ρωτήστε κάποιον που κατέχει το θέμα, αν βρείτε. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν, αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας βοηθήσουν, αλλά τα μυαλά τους δεν είναι ανοιχτά. Υπάρχουν γιατροί που θέλουν να σας θεραπεύσουν και οι οποίοι θα έκαναν οτιδήποτε για να πετύχουν τον σκοπό αυτό, χωρίς να σας προκαλέσουν ζημιά.
Εδώ και χρόνια, φαρμακοβιομηχανίες και στην Ελλάδα  έχουν προσπαθήσει να κατοχυρώσουν τη Γκραβιόλα, για να προλάβουν τον ανταγωνισμό της αγοράς. Επίσης πολυεθνικές προσπαθούν να απομονώσουν και να δημιουργήσουν τεχνητά αντίγραφα Graviola. Αλλά είναι αδύνατον να έχουν τα αποτελέσματα του φυτού.

Η Graviola επιλεκτικά χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα. Η χημειοθεραπεία αδιακρίτως καταστρέφει όλα τα δραστήρια αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα απολύτως υγιή.
Σύγχρονες έρευνες σε ανεξάρτητα Πανεπιστήμια έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι φύλλα από το δέντρο Graviola σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στον καρκίνο του προστάτη και παγκρέατος. Σε μια άλλη έρευνα ανεξάρτητοι ερευνητές απέδειξαν ότι εκχυλίσματα από φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να απομονώνουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα των πνευμόνων.
Η πιο πρόσφατη μελέτη, που διεξάχθηκε σε Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι δύο χημικά στοιχεία που εξάχθηκαν από τους σπόρους Graviola έδειξαν «επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρινόμενη με την Αδριαμυκίνη» προς καρκινικά κύτταρα του μαστού και του παχέως εντέρου. Τα χημικά αυτά στοιχεία στόχευσαν και σκότωσαν κακοήθη κύτταρα του μαστού και του εντέρου μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα – όπως ακριβώς το συχνά χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό φάρμακο Αδριαμυκίνη.
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, έδειξε ότι η Graviola όχι μόνο συγκρίνεται με την Αδριαμυκίνη αλλά την ξεπερνάει δραματικά σε εργαστηριακά πειράματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη Graviola σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινοκύτταρα του παχέως εντέρου 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από την Αδριαμυκίνη!
Ίσως τα πιο εξέχοντα αποτελέσματα της έρευνας για την Graviola, είναι ότι η Graviola χτυπά επιλεκτικά τα εχθρικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή. Αντίθετα η χημειοθεραπεία καταστρέφει αδιάκριτα όλα τα ενεργά αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα υγιή μαλλιά και τα κύτταρα του στομάχου. Αυτός είναι και ο λόγος ότι ο άνθρωπος που την παίρνει υποφέρει συνεχώς από φοβερή ναυτία εκτός από την ολική φαλακρότητα.
Κάποιοι γιατροί-θεραπευτές συνιστούν, αν χρησιμοποιήσετε Graviola, η οποία μειώνει την κυτταρική ενέργεια της κακοήθειας, να μην χρησιμοποιείτε Συνένζυμα CoQ10, τα οποία βοηθούν τα υγιή κύτταρα να παράγουν αερόβια ενέργεια, επειδή αυτό μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας. Αν όμως σκεφτούμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα κύτταρα στο σώμα μας να παράγουν αερόβια ενέργεια για να γίνουν πιο ανθεκτικά στον καρκίνο, ο οποίος χρησιμοποιεί κυρίως αναερόβια παραγωγή ενέργειας, τότε είναι φανερό ότι τα ευεργετήματα των Συνενζύμων Q10 και άλλων συμπληρωμάτων που παράγουν οξυγόνο, μπορούν να ισοφαρίσουν κάθε πιθανή μικρή μείωση στην αποτελεσματικότητα της Graviola.
Η Graviola χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των πυρετών, σκοτώνει τα παράσιτα και μειώνει τους πόνους των μυών εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Σαν συμπληρώματα διατροφής, η Graviola ενεργεί με διπλό σκοπό, όπως όλα τα φυσικά βότανα και οι βιταμίνες, Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θέλουν να τα θέσουν υπό έλεγχο και σταδιακά να τα εξαφανίσουν (ατζέντα 21). Για παράδειγμα, αν παίρνουμε την  Graviola για την καταπολέμηση μιας άσχημης ημικρανίας, βοηθάμε επίσης, ταυτόχρονα, σε κάποια ασθένεια του στομάχου και για την καταπολέμηση μια άσχημης κατάθλιψης και επίσης έχουμε καλό και υγιές δέρμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα δίνουν ΌΛΑ τα στοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας.

Τα Βότανα και τα φυτά που ανήκουν σε φυσικούς πόρους, μπορούν και παρέχουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά και όχι τα φάρμακα, κανένα φάρμακο δεν πετυχαίνει διπλή δράση. Παίρνοντας ένα βότανο κάνουμε καλό σε πολλά σημεία του σώματος και του πνεύματος μας και αυτό δεν είναι κάτι που οι φαρμακευτικές θα το επιτρέψουν. Εμείς που ζούμε με βότανα και καρπούς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.
Όπλο ενάντια στον καρκίνοΗ Graviola είναι ένα τροπικό δέντρο που το ύψος του φθάνει τα 5-6 μ. και ευδοκιμεί στις πιο θερμές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής.
Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, η σάρκα του λευκή και το χρώμα του κιτρινο-πράσινο.
Κάθε μέρος του δέντρου όπως τα φύλλα, ο καρπός, τα σπόρια, ο φλοιός και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται σαν φυσικά φάρμακα.
H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου
-για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά.
Οι κύριες δραστικές του ουσίες ονομάζονται Annonaceous acetogenins και η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 90.
Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε πειράματα in vitro και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες έχουν σημαντικές ιδιότητες περιορισμού των όγκων και εξειδικευμένη τοξικότητα εναντίον καρκινικών κυττάρων διαφορετικών τύπων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα.
Ιδιαίτερα σε in vitro πειράματα σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου η Graviola εμφάνισε, πολλαπλάσια υψηλότερη ικανότητα περιορισμού του όγκου από την Adriamycin, ουσία που δίνεται στη χημειοθεραπεία, χωρίς συγχρόνως να παρουσιάζει τοξικότητα.
Η μελέτη του μοντέλου δράσης τους έδειξε ότι είναι εξαιρετικοί αναστολείς ενζυμικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων και ακόμη ότι δρούν εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα με πολυφαρμακευτική ανοσία, λόγω δέσμευσης του ΑΤΡ - της κύριας πηγής ενέργειας στο κύτταρο.
Προσοχή: Δεν συνιστάται για εγκύους.
Μπορεί σε πολύ υψηλές δόσεις να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
Συνιστάται να συμπληρώνεται με προβιοτικά όταν λαμβάνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Το είδα: filonoi.gr και www.vitamelia.gr

OΙ 22 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις εντάξουμε όλες σε μία και μοναδική λίστα για να μπορείτε να τη συμβουλεύεστε και να είναι εύκολα προσβάσιμη. Προσθέτοντας αυτές τις τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να μειώσετε πολύ σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσετε εσείς ή οι αγαπημένοι σας.

Εχθροί του καρκίνου
Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.




Πικραμύγδαλα: Η βιταμίνη B17 είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της φύσης. Η πικρή τους γεύση τα έχει κάνει ανεπιθύμητα, όμως η αντικαρκινική αξία τους είναι πραγματικά τεράστια.
Χρειάζεται λίγη προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν υδροκυάνιο. Μην ανησυχείτε όμως. Για να πεθάνει κάποιος, θα πρέπει να καταναλώσει χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες. Εάν η χρήση είναι προληπτική, τότε τρία έως πέντε πικραμύγδαλα τη μέρα, είναι αρκετά.


Βερύκοκα: Κι όμως δεν είναι το ίδιο το βερύκοκο αντικαρκινικό, αλλά ... το κουκούτσι του. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πικραμύγδαλο, αν και υποστηρίζεται οτι έχει ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη B17. Ακουλουθείτε την ίδια μέθοδο με τα πικραμύγδαλα. Όταν έρθει η εποχή τους λοιπόν, μην πετάξετε τα κουκούτσια. Για να προλάβω την απορία σας, μέσα στο κουκούτσι εμπεριέχεται η ψίχα του. Αυτή είναι που τρώμε. Σπάστε το λοιπόν με ένα σφυράκι και... καλή σας όρεξη.
Διαβάστε περισσότερα για την ανακάλυψη της αντικαρκινικής τους ιδιότητας καθώς και για τη φυλή που δεν αρρώσταινε ποτέ από καρκίνο: Καταπολέμηση του καρκίνου με πικραμύγδαλα και κουκούτσι από βερύκοκο
Κουρκουμάς & Κάρυ: Πρόκειται για μπαχαρικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς. Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά. Προσθέέστε το λοιπόν όπου είναι δυνατόν. Το κάρυ αποτελεί μέρος του κουρκουμά, αφού το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών.
Διαβάστε περισσότερα για τον κουρκουμά και για το κάρυ


Πράσινο τσάι: Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Tip Εν τάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Διαβάστε τη λίστα με τα καλύτερα αντιοξειδωτικά τσάγια: Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά βότανα


Σκόρδο & Κρεμμύδι: Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου). Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Διαβάστε τις εκπληκτικές ιδιότητες του σκόρδου και του κρεμμυδιού.


Κακάο: Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας.
Διαβάστε περισσότερα για τη σοκολάτα


Λιπαρά ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
Διαβάστε τη λίστα με τις πλούσιες σε ω-3 τροφές και τις πολύτιμες ιδιότητές του!


Ελαιόλαδο: Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Διαβάστε περισσότερα για το ελαιόλαδο


Μπρόκολο: Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.
Διαβάστε περισσότερα για το μπρόκολο!


Ντομάτα: Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ). 
Προτιμήστε τη ντομάτα σε χυμό ή μαγειρεμένη με φυτικό λάδι όπως ελαιόλαδο, για μέγιστη απόδοση.
Διαβάστε περισσότερα για τις τροφές που περιέχουν λυκοπένιο


Φράουλα & Βακκίνια: Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα για την φράουλα και τα υπέροχα βακκίνια
Λεμόνι: Το λεμόνι καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201
Περισσότερα για το λεμόνι
Διαβάστε: Λεμόνι: 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία
και φυσικά δείτε Τα υπέροχα οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας


Σελήνιο: Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό.
Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο.
Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε.
Διαβάστε περισσότερα για το Σελήνιο


Μαγειρική Σόδα: Ναι! Καλά διαβάσατε! Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.
Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο! Δυστυχώς, παρ' όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Διαβάστε πως έθαψαν τη θεραπεία με τη μαγειρική σόδα
Δείτε και το βίντεο του ογκολόγου ο οποίος θεραπεύει σχεδόν κάθε καρκίνο μόνο
με μαγειρική σόδα....

Καρότο: Πολλά είναι τα οφέλη του καρότου στην υγεία μας, κυρίως για το αναπνευστικό, τη χοληστερίνη και πολλά άλλα. Ωστόσο το καρότο περιέχει και φαλκαρινόλη, η οποία είναι μια δραστική αντικαρκινική ουσία.
Διαβάστε περισσότερα για το Καρότο
Ρόδι: Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Διαβάστε περισσότερα για το καταπληκτικό Ρόδι

Κάνναβις: Ομάδα Αμερικανών ειδικών σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics υποστηρίζει οτι, συστατικό της Ινδικής Κάνναβης μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρ Σον Μακ Aλιστερ, ευελπιστούν ότι η κανναβιδιόλη (cannabidiol ή CBD), μπορεί να είναι μια μη τοξική εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία.
Σε αντίθεση με την ινδική κάνναβη, η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχο-ενεργές ιδιότητες, επομένως η χρήση της δεν παραβαίνει τους νόμους. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουν τη χρήση ινδικής κάνναβης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Προσθέτουν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι αποτελεσματικές συγκεντρώσεις της κανναβιδιόλης στον οργανισμό να επιτυγχάνονται διά του καπνίσματος ινδικής κάνναβης. Η κανναβιδιόλη δρα μπλοκάροντας τη δραστηριότητα του γονιδίου Id-1, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επιθετική εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων μακριά από το αρχικό σημείο του όγκου. Προηγούμενη μελέτη για την κανναβιδιόλη είχε δείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τους επιθετικούς καρκίνους του εγκεφάλου. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι έχει παρόμοια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Δείτε το επίμαχο βίντεο: Πως η Κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Σιταρόχορτο: Το σιταρόχορτο περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει οτι περιέχει τεράστια ποσότητα οξυγόνου. Ως γνωστόν λοιπόν, ο καρκίνος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το οξυγόνο. Το θαυματουργό σιταρόχορτο είναι ιδανικό για πλειάδα παθήσεων, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου.
Διαβάστε λεπτομερώς τις καταπληκτικές ιδιότητες του σιταρόχορτου και μάθετε και για το Ινστιτούτο της Ανν Γουίκμορ στα Γιάννενα.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η παραπάνω, αξιόλογη λίστα 21 αντικαρκινικών τροφών, στην τροφή αποφασίσαμε πως δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή ο βασιλιάς κατά του καρκίνου, το γκραβιόλα, και πήραμε την πρωτοβουλία να προσθέσουμε κι αυτό το όπλο στην μάχη μας ενάντια στον καρκίνο!
Γκραβιόλα: H Graviola έχει μεγάλη ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία -από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου- για το διαβήτη, την καταρροή, τους σπασμούς, ως αντιμικροβιακό ευρέως φάσματος κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, κατά των παρασίτων, για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης του αίματος, για την κατάθλιψη, για νευρικές διαταραχές, καρδιοπάθειες, άσθμα, προβλήματα με το συκώτι, αρθρίτιδες κ.ά. Οι κύριες δραστικές του ουσίες ονομάζονται Annonaceous acetogenins και η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του 90. Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε πειράματα in vitro και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες έχουν σημαντικές ιδιότητες περιορισμού των όγκων και εξειδικευμένη τοξικότητα εναντίον καρκινικών κυττάρων διαφορετικών τύπων, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος, χωρίς να επηρεάζονται τα υγιή κύτταρα. Ιδιαίτερα σε in vitro πειράματα σε καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου η Graviola εμφάνισε, πολλαπλάσια υψηλότερη ικανότητα περιορισμού του όγκου από την Adriamycin, ουσία που δίνεται στη χημειοθεραπεία, χωρίς συγχρόνως να παρουσιάζει τοξικότητα.Η μελέτη του μοντέλου δράσης τους έδειξε ότι είναι εξαιρετικοί αναστολείς ενζυμικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων και ακόμη ότι δρούν εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα με πολυφαρμακευτική ανοσία, λόγω δέσμευσης του ΑΤΡ - της κύριας πηγής ενέργειας στο κύτταρο.

Και κάποιες γενικές αρχές...
Βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης του καρκίνου, είναι το όξινο, γεμάτο υδατάνθρακες και χωρίς οξυγόνο περιβάλλον.
Εξαλείφοντας αυτούς τους παράγοντες "φιλοξενίας", θα ελαχιστοποιήσετε τη πιθανότητα ανάπτυξης του καρκίνου.

Το φυτό που Σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες; «Η βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng!

Κινέζικο φυτό σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες..!!
Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως… δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του …παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες. 

Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:
Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε. Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.
Το Turmeric (κουρκουμάς) και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες και βασικό, χωρίς παρενέργειες! Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

 

Έξυπνα tips για το σπίτι και όχι μόνο!!

Aναζητούμε λύσεις για όλα και για τα πάντα. Συνήθως βρίσκουμε. Το δύσκολο με μένα είναι ότι κάθε φορά ενώ όταν τα διαβάζω τα συγκρατώ (έτσι τουλάχιστον νομίζω) στη πρώτη εφαρμογή ανατρέχω σε ένα βιβλιαράκι που τα γράφω. Αναζητήσαμε τα καλύτερα και τα πιο πρωτότυπα tips και σας τα προτείνουμε.

- Ήρθαν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι και δεν προλαβαίνετε να παγώσετε το λευκό κρασί σας; Σας έχουμε τη λύση για τις επόμενες φορές! Πλύντε και βάλτε σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη ρόγες από σταφύλι (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια, όπως η ραζακιά). Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε λευκό κρασί βάλτε μέσα στο ποτήρι μερικές κατεψυγμένες ρόγες! Θα παγώσουν άμεσα το κρασί σας, θα το κρατήσουν δροσερό για αρκετή ώρα και θα δώσουν ένα υπέροχο άρωμα! Και στο τέλος αν θέλετε τρώτε και το σταφύλι!

Βαλίτσες
Αν οι βαλίτσες σας ήταν ξεχασμένες στην αποθήκη και μυρίζουν κλεισούρα (υγρασία), λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε βάλτε στο εσωτερικό τους 2-3 κύβους ζάχαρη και ξανακλείστε τις. Η ζάχαρη θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί.

Γρατζουνιές στα CDs
Αν μερικά CDs ή DVDs σας έχουν γρατζουνιστεί ή λερωθεί, με αποτέλεσμα να "πηδούν" όταν τα χρησιμοποιείτε, μην απελπίζεστε: Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα (την κλασική άσπρη οδοντόκρεμα) στην επιφάνειά του και τρίψτε ελαφρά με το δάχτυλό σας. Αφήστε την 5 λεπτά και μετά σκουπίστε την με ένα νωπό μαλακό χνουδωτό πανί.

Υγρό καθαρισμού παρμπρίζ
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε: Σε 3,5 λίτρα νερό προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες μπλε οινόπνευμα και ανακινήστε. Άριστο για καθαρισμό και οποιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας.

Λεκές από σκουριά
Ο λεκές από σκουριά είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες και η χρήση κάποιου λευκαντικού ενδέχεται να τον κάνει μόνιμο, οπότε αποφύγετε λευκαντικά απορρυπαντικά! Αν δεν έχετε ειδικό απορρυπαντικό για αφαίρεση λεκέδων σκουριάς προσπαθήστε με χυμό λεμονιού και αλάτι: μουλιάζετε τακτικά τον λεκέ σε διάλυμα λεμονιού με αλάτι χωρίς να αφήνετε να στεγνώσει το ύφασμα ενδιάμεσα. Στη συνέχεια ξεπλύντε καλά από το λεμόνι και πλύντε κανονικά του ρούχο με υγρό απορρυπαντικό στην προτεινόμενη θερμοκρασία.

Πλύσιμο πουπουλένιου μπουφάν ή πουπουλένιου παπλώματος
Αν θέλετε να πλύνετε στο πλυντήριο ένα μπουφάν ή ένα πάπλωμα με πούπουλα, βάλτε μαζί με αυτά στον κάδο 2-3 μπαλάκια του τένις! Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι τα πούπουλα δεν θα συγκεντρωθούν όλα σε ένα σημείο και το μπουφάν ή το πάπλωμα σας θα βγει αφράτο όπως και πριν!

Μαλακές μπότες
Οι μαλακές δερμάτινες μπότες δεν στέκονται όρθιες. Βάλτε ένα μπουκάλι σε κάθε μπότα για να μην αποκτήσει πτυχές το δέρμα στο ύψος του αστραγάλου.

Λεκές από γρασίδι
Γυρίσατε από το πικνίκ στην εξοχή και ανακαλύψατε λεκέδες από γρασίδι στα ρούχα; Αν ο λεκές είναι μεγάλος, τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα, ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά. Αν το ύφασμα είναι πιο ευαίσθητο μουλιάστε σε κρύο νερό και μετά πλύνετε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό. Για καλύτερα αποτελέσματα ξεπλύνετε με κρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο οξυζενέ ή με κρύο νερό και λίγο ξίδι.

Ατσαλάκωτα ρούχα στη βαλίτσα
Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το τσαλάκωμα των ρούχων στη βαλίτσα σας, απλώστε φύλλα χαρτιού ανάμεσα στα ρούχα. 

Πλύσιμο πουκαμίσων
Αν οι γιακάδες και οι μανσέτες των πουκαμίσων σας είναι αρκετά λερωμένοι τρίψτε τα με μία μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε υγρό απορρυπαντικό πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Θα τα βοηθήσετε να βγουν πεντακάθαρα!

Σημάδια της κρεμάστρας στα ρούχα
Αν σας έχουν μείνει παλιές βάτες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε ήρθε η ώρα να τις χρησιμοποιήσετε! Στερεώστε τις βάτες στις κρεμάστρες σας (πχ με λίγη κόλλα) για να μην μένουν σημάδια από την κρεμάστρα στους ώμους των ρούχων σας. 


Πετσέτες μπάνιου
Για να διατηρήσετε τις πετσέτες μπάνιου και προσώπου όσο πιο απορροφητικές γίνεται, βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεπλυθεί πολύ καλά απ' το σαπούνι, ρίχνοντας μια κούπα λευκό ξίδι στο ξέπλυμά τους: το ξίδι θα αφαιρέσει όλα τα ίχνη του σαπουνιού.

Χρωματιστές πετσέτες
Αν έχετε πετσέτες με έντονα χρώματα (όπως πετσέτες θαλάσσης) και θέλετε να τις διατηρήσετε όμορφες για περισσότερο καιρό προσθέστε στο πρώτο πλύσιμό τους μια κούπα αλάτι στο νερό. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να σταθεροποιεί τα χρώματα!

Μαύρα βαμβακερά ρούχα
Αν τα μαύρα βαμβακερά ρούχα σας έχουν χάσει την έντασή του χρώματός τους κι άρχισαν να ξεθωριάζουν, πλύντε τα και αφού ξεπλύνετε αφήστε τα μέσα σε μια λεκάνη με νερό που θα έχετε ρίξει 2-3 κούπες (ανάλογα την ποσότητα των ρούχων) έτοιμου μαύρου δυνατού καφέ. Μην ξεπλύνετε πάλι!

Σκόροι: Απαλλαγείτε με γαρίφαλο 
Αν θέλετε να αποφύγετε τη ναφθαλίνη προκειμένου να φυλάξετε τα ρούχα σας από τον σκόρο, βάλτε ανάμεσα στα ρούχα (πχ μέσα στις τσέπες) ολόκληρα κομμάτια από μπαχαρικό γαρίφαλο (μοσχοκάρφια): αποτελεσματικό, ασφαλές, και μυρωδάτο!

Λίπασμα
Ένα θαυμάσιο λίπασμα για τα φυτά του κήπου σας και ειδικά για τις τριανταφυλλιές, είναι το νερό όπου βράσατε σπανάκι!

Φουντώστε τη φωτιά στο τζάκι
Αν η φωτιά του τζακιού σας σβήνει και θέλετε να την ξαναζωντανέψετε πετάξτε με προσοχή μια χούφτα χοντρό αλάτι! Οι φλόγες θα ξαναφουντώσουν!

Βελτίωση απόδοσης καλοριφέρ
Για να βελτιώσετε κάπως την απόδοση των καλοριφέρ σας δοκιμάστε να κολλήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μεταξύ του καλοριφέρ και του τοίχου που το στηρίζει. Το αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει στην ανάκλαση της θερμότητας στο εσωτερικό του δωματίου και θα ελαχιστοποιήσει την απορρόφηση της θερμότητας από τον τοίχο, που μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα αν πρόκειται για έναν κρύο, βορινό τοίχο.

Διατήρηση μπογιάς
Όταν η μπογιά έρχεται σε επαφή με το αέρα που μένει κλεισμένος στο κουτί σχηματίζει μια «κρούστα» και το χρώμα καταστρέφεται. Για να διατηρηθεί περισσότερο καιρό ένα κουτί μπογιάς που έχει ήδη ανοιχτεί, τοποθετήστε το ανάποδα.

Λαμπεροί καθρέφτες στο μπάνιο
Για να ξεθαμπώσουν οι καθρέφτες του μπάνιου σας τρίψτε τους με ένα πανί ποτισμένο με μερικές σταγόνες υγρό για τα πιάτα! Ένα πέρασμα με ένα στεγνό, καθαρό, μαλακό πανί στο τέλος αρκεί για να λάμψουν οι καθρέφτες σας.

Αποσμητικό από σπίρτα
Αν η ατμόσφαιρα στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο… ευχάριστη, τότε διώξτε κάθε δυσάρεστη μυρωδιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάνοντας το εξής: Κλείστε την πόρτα, ανάψτε ένα σπίρτο (ή δύο αν ο χώρος είναι μεγάλος), και αφήστε το να καεί. Θα εκπλαγείτε με την αποτελεσματικότητά του!

Οικολογικός καθαρισμός τζαμιών
Ξέρετε πώς θα αστράψουν τα τζάμια σας χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε υγρό τζαμιών του εμπορίου; Τρίψτε τα με ένα πανί βουτηγμένο σε άσπρο ξίδι ή κρύο τσάι (χωρίς ζάχαρη!). Η βρεγμένη εφημερίδα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική αρκεί να διαλέξετε την σωστή ποιότητα χαρτιού: Το ιλουστρασιόν χαρτί δεν προσφέρεται γι' αυτή τη δουλειά.

Το είδα: 26ecopages.blogspot.gr