relax

relax
relax

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Gamma Oryzanol Γάμμα ορυζανόλη



* Ένα φυτικό αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται ως παράγοντας για τις κηλίδες ηλικίας ή παράγοντας λεύκανσης.
* Είναι γνωστή ως έλαιο από πίτυρα ρυζιού.

Λειτουργίες:

     Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους Ιάπωνες στη δεκαετία του 1960, η Γάμμα ορυζανόλη είναι ένα φυσικό θρεπτικό συστατικό που απομονώνεται από το εκχύλισμα ελαίου πιτύρων ρυζιού που περιέχει ένα μίγμα από στερόλες και φερουλικά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Πρόσφατα ερευνήθηκε για την ικανότητά της να επιβραδύνει την πρόοδο της χρώσης μελανίνης συλλαμβάνοντας τις υπεριώδεις ακτίνες στην επιφάνεια του δέρματος και εμποδίζοντας τη μεταφορά τους (Science Direct). Η Γάμμα ορυζανόλη εμφανίζεται συχνά σε αντηλιακά, χάρη σε αυτή την ικανότητα. Είναι επίσης σε θέση να προστατεύει τα λιπίδια του δέρματος από την οξείδωση, και χρησιμοποιείται για την πρόληψη των φακίδων, των κηλίδων ηλικίας και το σκούρο χρώμα του δέρματος.
     Επειδή η Γάμμα ορυζανόλη είναι ελαιοδιαλυτή, απορροφάται εύκολα από το δέρμα κι επιδρά διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα αναγνωρίζεται ως αποτελεσματικό θρεπτικό συστατικό.
Μέτρα ασφαλείας/παρενέργειες:

     Σύμφωνα με την Health Library, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η Γάμμα ορυζανόλη παράγει τα παραπάνω αυξάνοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της αυξητικής ορμόνης, κι άλλων αναβολικών (μυες-οικοδόμησης) ορμονών. Αν αυτό αληθεύει, μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη χρήση υψηλών επιπέδων Γάμμα ορυζανόλης, επειδή μπορεί να παραποιήσει τα επίπεδα ορμονών, και στην χειρότερη περίπτωση, ενδεχομένως να οδηγεί σε όγκους με παρόμοιο τρόπο όπως οι παραβέννες. Ωστόσο, καμία μελέτη Γάμμα ορυζανόλης δεν συνδέεται στην πραγματικότητα με καρκινογόνες τοξίνες ή οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θεωρείται ασφαλής και ακίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου