relax

relax
relax

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατροσόφια

Μήλα για την γρίπη
Αν είστε ενήλικοι, αρρωστήσατε πριν λίγο καιρό με γρίπη και αργείτε να συνέρθετε τελείως, δοκιμάστε μια αρκετά ακραία, αλλά αποτελεσματική θεραπεία με μήλα. Για 2 έως 3 μέρες πρέπει να διατρέφεστε αποκλειστικά και μόνο με 1/2 έως 1 κιλό τριμμένα μήλα τη μέρα. Πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα μήλα ενισχύουν την άμυνα, ενώ οι απλοί υδατάνθρακες που περιέχουν αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό, προσφέροντας άφθονη ενέργεια. Αν ψωνίσετε μήλα γιʼ αυτό το σκοπό, προτιμήστε να προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια.

Μπανάνα για την ευρυαγγεία
Για να ανακουφιστείτε από την ευρυαγγεία, παρασκευάστε μια απλή πομάδα. Αναμείξτε μια πολτοποιημένη ώριμη μπανάνα με μια κουταλιά ελαιόλαδο και βασιλικό πολτό όσο ένα φουντούκι. Απλώστε μια λεπτή στρώση του μείγματος στα σημεία όπου υπάρχει ευρυαγγεία και αφήστε το για 15 λεπτά. Μετά ξεβγάλτε το πρόσωπο σας απαλά, χωρίς να το τρίψετε. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ντομάτα για την ακμή
Αν θέλετε να σβήσετε την ακμή τότε, κόψτε μερικές φέτες ντομάτας και απλώστε τις για 15 λεπτά το πρωί και πάλι το βράδυ, όπου υπάρχουν σπυράκια. Ξεβγάλτε καλά το πρόσωπο σας και πλύνετε το απαλά με ένα ουδέτερο σαπούνι. Τα άλατα και οι βιταμίνες που περιέχει η ντομάτα είναι μικροβιοκτόνα, επουλωτικά και αντιτοξικά και θα εξαφανίσουν τα σπυράκια.

Χαμομήλι για τις κράμπες
Για να αντιμετωπίσετε τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια, μπορείτε να φτιάξετε λίγο χαμομηλόλαδο, που θα φυλάξετε σε ένα μπουκαλάκι. Ρίξτε 30γρ ξερό χαμομήλι σε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και αφήστε το για 15 λεπτά σε μπεν μαρί. Αν κάνετε μαλάξεις με το χαμομηλόλαδο, οι αναλγητικές, σπασμολυτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τον ύπνο σας ανενόχλητοι.

Λεβάντα για ιγμορίτιδα
Μπορεί να μην την θεραπεύει άλλα αποτελεί ένα ευχάριστο τρόπο αντιμετώπισης που προσφέρει παράλληλα σημαντική ανακούφιση από τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν μια κρίση ιγμορίτιδας. Βράστε δύο φλιτζάνια νερό, προσθέστε το χυμό δύο λεμονιών, πιπέρι, ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι και μια χούφτα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λεβάντας. Στη συνέχεια, πριν κρυώσει το μείγμα, σκύτε πάνω από τη γαβάθα, σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και κάντε για αρκετή ώρα εισπνοές.

Ανανάς για τα φλέγματα
Αν το παιδί σας βασανίζεται από ένα παραγωγικό βήχα, αλλά δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τα φλέγματα, δώστε του να πιεί ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από φρέσκο, ώριμο ανανά περίπου κάθε δύο ώρες. Το ένζυμο βρομελίνη, που περιέχει ο ανανάς, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποσυμφορητική δράση, η οποία βοηθάει στην καταπολέμηση τοπικών οιδημάτων.

Δεντρολίβανο για τον τυμπανισμό
Ο τυμπανισμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο και προκαλεί δυσφορία. Για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό, ρίξτε 50γρ ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα έπειτα από κάθε γεύμα.

Μαϊντανός για τις φακίδες
Αν σας ενοχλούν οι φακίδες προσπαθήστε να τις σβήσετε ή να τις αποχρωματίσετε αρκετά με αφέψημα μαϊντανού. Βράστε ένα χοντρό μάτσο μαϊντανό σε 1/2 λίτρο νερό για 15 περίπου λεπτά. Η θεραπεία απαιτεί να κάνετε τοπικές πλύσεις με χλιαρό αφέψημα, στα σημεία που σας ενδιαφέρει. Η συνταγή, λόγω της βιταμίνης Α που περιέχει ο μαϊντανός, δρα προστατευτικά στο επιθήλιο αν τη χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν για να αποκτήσετε καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.

Σκόρδο για νευροκαβαλίκεμα
Μπορείτε να απαλλαγείτε από την αυτή την ενόχληση, ακολουθώντας μια δοκιμασμένη θεραπεία. Θερμάνετε προσεκτικά με ένα σεσουάρ τον πονεμένο σβέρκο, προσέχοντας να μην καείτε και στη συνέχεια κάντε για λίγα λεπτά τοπικό μασάζ με ένα μείγμα από έλαιο καμφοράς και λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Το έλαιο καμφοράς έχει αντιφλεγμονώδεις και χαλαρωτικές ιδιότητες, ενώ η δραστική ουσία του σκόρδου, η αλισίνη, έχει πολλαπλά θεραπευτική δράση.

Φύτρες για τους μυϊκούς πόνους
Η κούρα με φύτρες σιταριού είναι καλύτερη, αν θέλετε να ανακουφίσετε το αίσθημα μυϊκής κόπωσης. Μουλιάστε 2-3 χούφτες σιτάρι βιολογικής καλλιέργειας σε ένα μπολ με νερό για 48 ώρες. Στη συνέχεια, σουρώστε το σιτάρι, βάλτε το σε ένα βάζο καλυμμένο με μια γάζα και φροντίστε να το διατηρείτε υγρό για τις επόμενες 3-4 μέρες. Όταν οι φύτρες αναπτυχθούν, μπορείτε να τρώτε καθημερινά 3-4 κουταλιές φύτρες μαζί με κάθε γεύμα. Θ ακολουθήσετε τη θεραπεία για 15 ημέρες.

Πεύκο για τα αναπνευστικά
Με την πρώτη ένδειξη αναπνευστικού προβλήματος, ρίξτε μια χούφτα, μάτια του πεύκου σε 1 λίτρο νερό και αφήστε τα να μείνουν 1 ώρα. Στη συνέχεια, βάλτε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά, βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη για ένα 10λεπτο πριν τα φιλτράρετε. Πίνοντας 3-4 φλιτζάνια από αυτό το αφέψημα με το άρωμα σαν ρετσίνι όποτε έχετε δυσκολία στην αναπνοή, θα δείτε άμεσα τα αποτελέσματα. Τα μάτια ή αλλιώς τα μπουμπούκια του πεύκου είναι η καφέ αιχμηρή άκρη που είναι καλυμμένη με φολίδες και βρίσκεται στην κορυφή των λεπτότερων κλαδιών του δέντρου.

Βατόμουρα για τον ερεθισμό του λαιμού
Εάν έχετε κάποια ευπάθεια στο λαιμό ή υποφέρεται από κάποια περιστασιακή φλεγμονή, θυμηθείτε να δοκιμάσετε γαργάρες με αφέψημα από φύλλα βατομουριάς. Βάλτε 50γρ. αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα σε 1 λίτρο κρύο νερό, καλύψτε το με το καπάκι και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώστε το και κάντε με αυτό γαργάρες όσο πιο πολλές φορές μπορείτε μέσα στην ημέρα. Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι τα φύλλα δρουν ευεργετικά στα τριχοειδή αγγεία και καταπολεμούν τα βακτήρια και τις μυκητιάσεις.

Θυμάρι για την δυσοσμία των ποδιών
Ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τη δυσοσμία των ποδιών είναι το ποδόλουτρο με αφέψημα θυμαριού. Βράστε 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι σε 1/2 λίτρο νερό για δέκα λεπτά και μόλις το αφέψημα κρυώσει αρκετά, κάντε με αυτό ένα ποδόλουτρο για μισή ώρα. Αν επαναλαμβάνεται τη διαδικασία αυτή καθημερινά για ένα διάστημα, η κακοσμία θα εξαφανιστεί.

Παγωμένο νερό για τον πονοκέφαλο
Για να απαλλαχτείτε από τον πονοκέφαλο, η λύση είναι απλή. Κάντε για λίγα λεπτά ένα παγωμένο ποδόλουτρο. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας θα προσελκύσει το αίμα στα πόδια, ανακουφίζοντας σας έτσι από το αίσθημα πίεσης και τον πονοκέφαλο.

Καρότο για την χοληστερίνη
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε, όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν δύο μέτρια καρότα κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20% , ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κρεμμύδι για τις μυρμηγκιές
Οι μυρμηγκιές είναι ένα ανώδυνο εξόγκωμα του δέρματος και οφείλεται στην παρουσία ενός ιού. Για να υποχωρήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη θεραπεία. Αφαιρέστε ένα κομμάτι από την καρδιά ενός ολόκληρου ξερού κρεμμυδιού και γεμίστε με χοντρό αλάτι, το λακκάκι που σχηματίσατε. Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ ή ένα φλιτζάνι και τρίβετε κάθε μέρα τη μυρμηγκιά με το χυμό που θα συγκεντρώνεται κάθε μέρα στο σκεύος. Με την θεραπεία αυτή, θα έχετε σοβαρές πιθανότητες να σβήσει η μυρμηγκιά.

Μαϊντανό για την κακοσμία του στόματος
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την δυσοσμία του στόματος, η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο ψυγείο σας. Βγάλτε 2 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό, πλύνετε τα καλά και μασήστε τα για λίγη ώρα. Σε λίγο η ανάσα σας θα είναι και πάλι ευχάριστη και το πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί.

Πεπόνι για το ηλιακό έγκαυμα
Εάν καήκατε από τον ήλιο και νιώθετε ενοχλήσεις, για να ανακουφιστείτε από αυτές, αλλά και για να μην ξεφλουδίσετε, φτιάξτε ένα κατάπλασμα από τη σάρκα ενός πεπονιού. Τοποθετήστε το μέσα σε μια γάζα και βάλτε το πάνω στα ερεθισμένα σημεία. Μόλις το κατάπλασμα ζεσταθεί, ανανεώστε το με φρέσκο πεπόνι. Το πεπόνι επειδή είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, έχει επουλωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα δροσίζει την περιοχή και γρήγορα θα νιώθετε τη φλόγωση να υποχωρεί.

Μαϊντανός για τις αιμορροΐδες
Για να καταπραΰνετε τις αιμορροΐδες, μπορείτε να βράσετε για 10 λεπτά ένα μεγάλο μάτσο μαϊντανό μέσα σε 1 ποτήρι γάλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το μαϊντανό μέσα σε μια γάζα και κάντε με αυτήν ένα τοπικό κατάπλασμα . Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν για κατάπλασμα βάλετε ωμό μαϊντανό, τον οποίο θα έχετε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.

Μέλι για την ενούρηση στα παιδιά
Αν για κάποιο διάστημα το παιδί σας «λερώσει» το κρεβάτι του, ενώ δεν είναι πια σε ηλικία δικαιολογεί τέτοια ατυχήματα, δώστε του πριν πέσει για ύπνο 1 κουταλάκι μέλι. Η γλυκιά γεύση του μελιού θα απαλύνει τον εκνευρισμό που του προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί να ξανασυμβεί το δυσάρεστο περιστατικό, ενώ η ίδια σύσταση του μελιού θα βοηθήσει τον οργανισμό του να κατακρατήσει τα υγρά μέχρι το πρωί.

Λουΐζα για την κακοσμία του στόματος
Για να καταπολεμήσετε την κακοσμία, σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως στοματικά, οδοντιατρικά, αναπνευστικά ή γαστρεντερικά προβλήματα, ένα αφέψημα λουίζας αποτελεί αποτελεσματική λύση. Βάλτε 50 γρ. φύλλα λουίζας να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε ένα λίτρο κρύο νερό και μετά βράστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε τα να κάτσουν για άλλα 10 λεπτά, ώστε να διαλυθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού. Αν πιείτε 3 – 4 φλιτζάνια από αυτό το αφέψημα μέσα στη μέρα, το δυσάρεστο σύμπτωμα θα εξαφανιστεί.

Λεβάντα για το ξηρό έκζεμα
Η λεβάντα χρησιμοποιείται ευρύτατα στη δερματολογία ήδη από την αρχαιότητα, επειδή το δραστικό συστατικό της, ένα αιθέριο έλαιο που λόγω της σύστασής του έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, εμποδίζει την επιμόλυνση των πληγών. Αν θέλετε να σβήσουν γρήγορα οι πληγές από έρπη, μπορείτε να φτιάξετε μία απλή λοσιόν από άνθη λεβάντας. Ρίξτε μία χούφτα άνθη (φρέσκα ή ξερά) σε 1 λίτρο ελαιόλαδο και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 μέρες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρις ότου το ελαιόλαδο αποκτήσει έντονη μυρωδιά λεβάντας και κάνετε με αυτό τακτικές επαλείψεις στα σημεία όπου είχε εμφανιστεί ο έρπης.

Παγάκια για το λόξιγκα
Αν σας ενοχλεί ένας επίμονος λόξιγκας, υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε γρήγορα από αυτόν: ακουμπήστε πάνω στον αφαλό σας ένα παγάκι. Το ξάφνιασμα που προκαλεί το κρύο στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα την παύση της σύσπασης που προκαλεί το λόξιγκα.

Κοτσάνια κερασιών για αποτοξίνωση
Αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες, αγοράστε βιολογικά κεράσια και φυλάξτε τα κοτσάνια τους. Η θεραπεία αποτοξίνωσης με αυτά είναι απλή. Βάζετε 30 γ. κοτσάνια κερασιών στο μπλέντερ, ύστερα τα ρίχνετε σε ένα λίτρο κρύο νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν για μισή περίπου ώρα. Πίνετε 1 ποτήρι από αυτό το αφέψημα πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ανάμεσα στα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15 μέρες ή 3 εβδομάδες και πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε 3 μήνες. Τα φλαβονοειδή και τα άλατα καλίου που περιέχουν τα κοτσάνια καθαρίζουν το αίμα και ενεργοποιούν το ουροποιητικό, εξαγνίζοντας με ήπιο και φυσικό τρόπο τον οργανισμό.

Λεμόνι για τις ηπατικές κρίσεις
Εάν νιώθετε ένα βουβό πόνο δεξιά κάτω από τα πλευρά σας, που συνοδεύεται από αίσθημα κορεσμού ή δυσπεψίας τότε η λύση είναι απλή: πλύνετε καλά ένα λεμόνι και κόψτε το σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα του. Ρίξτε πάνω από το λεμόνι 1 λίτρο βραστό νερό και 1 κουταλιά μέλι. Αφήστε τα υλικά να μείνουν για 15 λεπτά και πιείτε μερικά φλιτζάνια από το έγχυμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σαπούνι Μασσαλίας για τα τσιμπήματα
Αν σας τσίμπησε μέλισσα και δεν είστε αλλεργικοί, βγάλτε μόνοι σας προσεκτικά το κεντρί, βρέξτε το ερεθισμένο σημείο με άφθονο νερό και τρίψτε το με σαπούνι Μασσαλίας.

Πατάτα για το ελαφρύ έγκαυμα
Αν ακουμπήσετε κατά λάθος μια καυτή επιφάνεια και πάθατε έγκαυμα πρώτου βαθμού, ένα από τα πολλά φυσικά υλικά που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να εμποδίσουν τη δημιουργία φουσκάλας είναι η πατάτα. Κόψτε μια ωμή πατάτα στη μέση και περάστε απαλά, μερικές φορές, τα κομμάτια πάνω στο δέρμα. Αν το σημείο προσφέρεται, μπορείτε ακόμα να δέσετε μια ροδέλα ωμής πατάτας πάνω στο έγκαυμα με μια γάζα.

Βασιλικός για το άγχος των εξετάσεων
Αν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο γεγονός δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Βάλτε 25γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό για δέκα λεπτά. Αφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια την ημέρα. Έτσι όταν έρθει η ώρα του ύπνου θα μπορέσετε να κοιμηθείτε.

Κρεμμύδια για τη χρόνια βρογχίτιδα
Για να καταπολεμήσετε τον ενοχλητικό ξερόβηχα που προκαλεί η χρόνια βρογχίτιδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό σιρόπι που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Ψιλοκόψτε ένα ξερό κρεμμύδι και δύο φύλλα άσπρου λάχανου, ανακατέψτε τα, πασπαλίστε τα με σκούρα ζάχαρη και αφήστε τα να μείνουν 48 ώρες. Αν πίνετε 1-2 κουταλιές από το σιρόπι που φτιάξατε 3-4 φορές την ημέρα ο βήχας θα υποχωρήσει.

Σπαράγγια για την κατακράτηση υγρών
Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό με ισχυρή διουρητική δράση. Αν υποφέρετε από κατακράτηση υγρών, σας να ακολουθήσετε μια απλή θεραπεία με σπαράγγια για μια εβδομάδα. Μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη τις κορυφές τους και να τις φάτε ωμές ή να φτιάξετε ένα αφέψημα από το κατώτερο και λιγότερο τρυφερό τμήμα τους. Η αναλογία είναι 20γρ. για 1 λίτρο νερό. Θα πίνετε 3-4 φλιτζάνια από το αφέψημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λεμόνι
Ο χυμός του λεμονιού θεωρείται άριστο αντιγριπικό . Κάνει επίσης καλό στους σεξουαλικούς αδένες , στην αρτηριοσκλήρυνση , στην αναιμία κ . α . Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντίδοτο και σε εμετό και διάρροια από δηλητηριάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=162&s=172&sc=292#ixzz1YbVW29Eo



http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=162&s=172&sc=292#ixzz1YbRpbGZ9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου