relax

relax
relax

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ιχθυοθεραπεία

H Ιχθυοθεραπεία ειναι μια εναλλακτική θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ειδικά της ενοχλητικής φαγούρας.Η ιχθυοθεραπεία προσφέρει την ευκαιρία να ελεγχθεί η ψωρίαση και τα συμπτώματά της και οδηγεί τον πάσχοντα σε μια πιο κανονική ζωή. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις λόγω του ότι είναι μια εντελώς φυσική θεραπεία. Η Ιχθυοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπείας, οχι μόνο εντελώς ανώδυνη αλλά μάλλον πολύ ευχάριστη, καθώς προσομοιάζει μπάνια σε spa.

Τι είναι η ιχθυοθεραπεία ?
Η Ιχθυοθεραπεία, όπως είναι προφανές και από την λέξη, συντελείται με την βοήθεια του ειδικού ψαριού Garra rufa.
Οι ιδιότητες του εν λόγω ψαριού να απομακρύνει νεκρά κύτταρα, πρωτοπαρατηρήθηκαν στο Κανγκάλ της Τουρκίας.
Εκεί παρατήρησαν την ικανότητα του ψαριού να ανακουφίζει δερματικά προβλήματα και η πόλη έγινε γνωστή παγκοσμίως ως ιατρικό κέντρο.
Το ψάρι ενστικτωδώς απομυζά το δέρμα χωρίς να έχει δόντια και με τον τρόπο αυτό απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Η όλη εμπειρία είναι πολύ απολαυστική καθώς ταυτόχρονα επιτυγχάνεται και ένα τοπικό μικρομασάζ
Ειδικά σε περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων όπως η ψωρίαση τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Είναι η ιχθυοθεραπεία αποτελεσματική ?

Σε μια απο τις πρώτες έρευνες για την Ιχθυοθεραπεία του Πανεπιστημίου της Βιέννης, 67 πάσχοντες από ψωρίαση αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της ιχθυοθεραπείας. Η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσαν πως ήταν πολύ περισσότερο ικανοποιημενοι από κάθε άλλη μορφή θεραπείας.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Evidence Based Complementary and Alternative Medicine” τον Δεκέμβρη του 2006.
Την μελέτη μπορείτε να την δείτε εδώ
http://ge.tt/2xLXFMW?c

Μπορείτε να επισκευτείτε το site www.fishspa.gr για περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου