relax

relax
relax

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

neem εντομοαπωθητικό και ενίσχυτικο δέρματος


αναλυτικα

Λατινική ονομασία: Azadirachta indica A. Juss. (συνώνυμο Melia azadirachta Linn.)
Αγγλική ονομασία: Neem
Σανσκριτική/ Ινδική ονομασία: Nimba
Η Azadirachta indica είναι ένα ογκώδες αειθαλές δέντρο. Κατάγεται από την Ινδία, συναντάται όμως σε όλη την Νοτιοανατολική Ασία. Καλλιεργείται εδώ και 5.000 χρόνια και είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητές του.τα σημαντικότερα συστατικά του είναι η νιμβίνη, η νιμβινίνη, η νιμβιδνη. Θεωρείται ότι βοηθάει στον έλεγχο του διαβήτη, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των διαταραχών του πεπτικού συστήματος, στη θεραπεία της μαλάριας και των καρδιακών παθήσεων. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν τα κλωναράκια του και για τον καθαρισμό των δοντιών τους, ενώ το λάδι του αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές εφαρμογές της κοσμετολογίας. Μία από τις πιο γνωστές ιδιότητές του είναι η εντομοαπωθητική, την οποία οφείλει στη σύνθετη δράση της ουσίας «αζαδιραχτίνη» που περιέχει.Όλα τα τμήματα του φυτού παράγουν β-σιτοστερόλη.

Φόρμουλα βοτάνου για την φροντίδα του δέρματος.

Μια μοναδική φόρμουλα βοτάνου για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος.
Όλα τα μέρη του φυτού και τα ενεργά συστατικά και αποστάγματα του έχουν πολλές σημαντικές ιδιότητες Οι αντιβακτηρηδιακές, ανθελμινθικές αντιμυκητιασικές και αιμοκαθαρτικές ιδιότητες του Nimba είναι χρήσιμες για τις δερματικές ανωμαλίες και την φροντίδα της στοματικής υγιεινής - διατηρεί το δέρμα σας υγείες.

Χρησιμοποιείται για επάλειψη σε δερματοπάθειες. Το απόσταγμα από το δέντρο αυτό παρουσιάζει αντιδιαβητική, αντιβακτηρηδιακή και αντιιοικές ιδιότητες. Ο κορμός, η ρίζα του και ο φλοιός του έχουν στυπτικές, τονωτικές και αντιπεριοδικές ιδιότητες. Ο φλοιός του είναι χρήσιμος σε ελονοσιακό πυρετό και σε οξείες παθήσεις.

Χρησιμοποιείται ως κατάπλασμα σε δοθιήνες, είναι αντισηπτικό, απαλύνει τον ερεθισμό, τονώνει σε καταρροϊκές παθήσεις, χωνευτικό, διεγερτικό.

το neem γενικα
Είναι ένα παραδοσιακό λάδι, το οποίο παράγεται από την «ψίχα» του καρπού του δένδρου Neem και χρησιμοποιείται στην Ανατολή (Ινδία) για χιλιάδες χρόνια σαν εντομοαπωθητικό και σαν λύση για τις ψείρες.
Επίσης, το Neem oil είναι γνωστό για τις προστατευτικές του ιδιότητες στο δέρμα και στα μαλλιά. Είναι φιλικό στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμα και όταν αυτό είναι ερεθισμένο.


Βιβλιογραφία
*Malhotra, S.C. Edr. Pharmacological Investigations of Certain Medicinal Plants and Compound Formulations Used in Ayurveda and Siddha. CCRAS, New Delhi, 1996,246.
*Singh, N.et.al. Azadirachta indica, in some common skin disorters. Anticeptic, 1979, 76: 677.
*Srivastava, A.K. and Chouhan, C.S. Antibacterial activity of unsaturated saponifiable matter obtained from fixed oil seeds of M. azaridachta. Indian Drugs Pharmaceut. India. 1977, 12(3), 7.
πηγες.www.ayurveda-hellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου