relax

relax
relax

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Το μυστικό της μακροζωίας


ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ
Το καλοκαίρι του 2007 η Ελλάδα είχε παραδοθεί στις φλόγες. Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της καταστροφής τα οποία είναι σημαντικά κατά την γνώμη μου. Πρώτον δεν υπήρξε ουσιαστική πρόληψη για την αποφυγή της. Δεύτερον οι ηρωικές προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων δεν επέδωσαν αρκετά. Είχαν περιορισμένη πρόσβαση στις φωτιές και το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να περιορίσουν όσο μπορούσαν την καταστροφή. Μόλις έφευγαν από το σημείο της πυρκαγιάς πολλές φορές υπήρχε αναζωπύρωσή της με καταστρεπτικές συνέπειες. Αντίθετα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα όχι μόνο είχαν πανοραμική άποψη του προβλήματος αλλά και πιο αποτελεσματική δράση. Δεν έσβηναν φωτιές σε δέντρα και θάμνους αλλά σε όλο το δάσος. Απλά δεν υπήρχαν αρκετά από αυτά και όσα υπήρχαν δεν συντονίστηκαν σωστά. Αναλογικά κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον τομέα της υγείας εδώ και πολλά χρόνια. Συμβατική ιατρική και εναλλακτικές θεραπείες προσπαθούν σαν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιδραστικά και όχι προληπικά, να αντιμετωπίσουν με περιορισμένη άποψη την λαίλαπα των παθολογικών συμπτωμάτων που πλήττουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η αποτελεσματικότητα τους δυστυχώς όπως και με τις πυρκαγιές είναι αμφίβολη και στην καλύτερη περίπτωση πρόσκαιρη. Αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι μία πανοραμική και πραγματικά ολιστική θεώρηση του προβλήματος με τις ανάλογες λύσεις ουσιαστικής πρόληψης και ριζικής θεραπείας. Μία ολοκληρωμένη προσέγγιση. Αυτή είναι η Ορθομοριακή Διατροφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,
ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος; Να μην πονάει, να έχει ενέργεια και ευεξία, ψυχική ισορροπία, καθαρό νου και νεανικό δέρμα. Να μεγαλώνει παραμένοντας νέος. Για να γίνει αυτό όλα του τα κύτταρα πρέπει να λειτουργούν σωστά - αυτός είναι και ο πραγματικός ορισμός της υγείας. >>
Τα επίπεδα λειτουργικότητος των κυττάρων όμως αυξομειώνονται συνεχώς και επομένως και τα επίπεδα υγείας. Γιατί συμβαίνει αυτό.; Τι φταίει; Το άγχος, η περιβαλλοντική ρύπανση, η τοξίνωση του οργανισμού, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, χρόνια αφυδάτωση, λάθος αναπνοή και νοοτροπία, ιώσεις, λοιμώξεις ή κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε.
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω ευθύνονται σε κάποιο βαθμό ανάλογα το άτομο και την περίπτωση. Σίγουρα τα παθολογικά συμπτώματα, τα οποία εσφαλμένα ονομάζονται ασθένειες ενώ στην πραγματικότητα είναι χαμηλά επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας, δεν εμφανίζονται από το πουθενά. Είναι μία διαδικασία συνεχούς φθοράς του οργανισμού που ξεκινάει από το κύτταρο, εξελίσσεται στον ιστό και καταλήγει στο όργανο, πάγκρεας, ήπαρ, καρδιά, θυρεοειδή κλπ.. Η συμβατική ιατρική θα ανακηρύξει «άρρωστο» το άτομο μόνο όταν η φθορά (και επομένως και τα συμπτώματα) φθάσουν στα όργανα, ενώ αυτό είναι απλώς το αποκορύφωμα μιάς διαδικασίας που έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.
Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλος ο οργανισμός πάσχει από χιλιάδες φλεγμονές, μικρές και μεγάλες, συνήθως υποκλινικές, που περνούν απαρατήρητες. Όλοι οι ιστοί και τα όργανα αρχίζουν να καταστρέφονται.
Ο οργανισμός όμως έχει εκπληκτικές ικανότητες αντιμετώπισης των φλεγμονών, και επιδιόρθωσης και ανανέωσης ιστών και οργάνων. Γιατί δεν τις χρησιμοποιεί; Πολύ απλά επειδή όλα του τα κύτταρα υποφέρουν και είναι εξαντλημένα. Και αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: χρόνια έλλειψη σωστά μεταβολισμένων θρεπτικών στοιχείων κυταρικά. Τα περίφημα «Ορθά Μόρια» όπως τα είχε ονομάσει ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling.

Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Θέλουμε να είμαστε πραγματικά υγιείς ή να νομίζουμε ότι είμαστε; Αν εξαιρέσουμε την συμβατική ιατρική και τα φάρμακα που απλώς καλύπτουν τα παθολογικά συμπτώματα χωρίς να θεραπεύουν ή στην χειρότερη περίπτωση αφαιρούν τον ιστό ή όργανο χειρουργικά γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν με το πρόβλημα, όλες οι άλλες εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν κάποια περιορισμένη θεραπευτική δράση αλλά όχι μόνιμα αποτελέσματα και ούτε δρουν προληπτικά. Αν το πρόβλημα είναι η χρόνια κυτταρική υποθρεψία, κανένα φυτικό ή φυσικό σκεύασμα, ομοιοπαθητικό, βελονισμός, οστεοπαθητική, αρωματοθεραπεία, βότανα κ.ο.κ. δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί όσο και αν ανακουφίζουν την παθολογία προσωρινά, δεν θρέφουν τα κύτταρα σωστά και ολοκληρωμένα και επομένως δεν αντιμετωπίζουν την πραγματικη αιτία της πάθησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τρώγοντας ένα πιάτο τοξινωμένης με φυτοφάρμακα και συντηρητικά τροφής ή παίρνοντας ένα βότανο ή συμπλήρωμα διατροφής θρέφουν τα κύτταρα τους.

Οι χιλιάδες επιστημονικές έρευνες μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι αυτό είναι μία ψευδαίσθηση με τραγικές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου. Τα κύτταρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα θρεπτικά στοιχεία στην μορφή που είναι στην τροφή και πολύ λιγότερο στην μορφή που είναι στα απλά βιομηχανοποιημένα συμπληρώματα διατροφής. Πρέπει πρώτα να μεταβολισθούν. Τότε γίνονται πραγματική κυτταρική τροφή και ονομάζονται ορθά μόρια.
Η διαδικασία αυτή είναι πολύπλοκη, ξοδεύει μεγάλες ποσότητες ενέργειας και απαιτεί τις σωστές προϋποθέσεις. Διαφορετικά το άτομο μπορεί να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από ακριβά συμπληρώματα διατροφής και να παράγει απλώς ακριβά ούρα. Τα κύτταρα του θα συνεχίζουν να έχουν ελλείψεις.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι μία επιστημονική μέθοδος σωστής και ολοκληρωμένης θρέψης των κυτάρων έτσι ώστε το άτομο να είναι πραγματικά υγιές. Την έχω αναπτύξει μέσα από την πολυετή μου κλινική εμπειρία με χιλιάδες άτομα και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και βασίζεται σε χιλιάδες έρευνες από άλλους επιστήμονες του κλάδου. Η προσέγγιση είναι πολύ απλή. Για να τραφούν σωστά τα κύταρα έτσι ώστε να μειωθούν οι φλεγμονές και να βελτιωθούν τα επίπεδα υγείας απαραίτητη προυπόθεση είναι να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός. Πρώτον για να μπορούμε να μεταβολίζουμε σωστά την τροφή και δεύτερον για να παράγουμε όλα τα απαραίτητα βιοχημικά μόρια για τις κυτταρικές λειτουργίες: ένζυμα, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές. Για να λειτουργεί όμως σωστά ο μεταβολισμός πρέπει να υπάρχουν τα ορθά μόρια κυτταρικά. Δηλαδή φαύλος κύκλος.
Αυτόν τον φαύλο κύκλο έρχεται να σπάσει θεαματικά η Ορθομοριακή Διατροφή. Το κάνει εφαρμόζοντας πέντε βασικές αρχές-προϋποθέσεις για την σωστή θρέψη των κυττάρων.
Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις κάθε άλλη προσπάθεια θα είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι βασικές αρχές-προϋποθέσεις είναι οι εξείς:
» Ανίχνευση τροφικών δυσανεξιών που μπορεί να υπερφορτώνουν το σύστημα με υποκλινικές φλεγμονές και να αποσυντονίζουν τον μεταβολισμό.
» Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος για καλύτερη πέψη και αφομοίωση της τροφής.
» Επιστημονική αποτοξίνωση για περαιτέρω μείωση των φλεγμονών αλλά και τον καλύτερο μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων σε ορθά μόρια. Οι τοξίνες τείνουν να δεσμεύουν και να αποβάλουν πολλά ορθά μόρια από τον οργανισμό.
» Άμεση κυτταρική θρέψη παρακάμπτωντας τα προβλήματα του μεταβολισμού παρέχοντας στον οργανισμό ήδη μεταβολισμένη κυτταρικά λειτουργική υπερτροφή. Αυτό εξασφαλίζει ότι υπάρχει ήδη η κυτταρική «μαγιά» από τα απαραίτητα ορθά μόρια για την σύνθεση ενζύμων, νευροδιαβιβαστών, ορμονών κοκ. Έτσι ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει την τροφή και τα θρεπτικά της στοιχεία θρέφοντας τα κύταρα ακόμα καλύτερα.
» Έλεγχος του άγχους. Το συνεχές άγχος όχι μόνο εξαντλεί τον νευρο-ανοσο-ενδοκρινικό άξονα αλλά εμποδίζει επίσης την σωστή πέψη και αφομοίωση της τροφής και παράγει μεγάλες ποσότητες από βιοχημικά μόρια όπως η επινεφρίνη (αδρεναλίνη) που έχουν νευροτοξική επίδραση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης ίσως να μην μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς το άγχος, την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβαθμισμένη τροφή και την συνεχή τοξίνωση του οργανισμού. Έχουμε όμως τώρα ένα ισχυρό οπλό για να μειώσουμε σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά στην κυτταρική θρέψη και λειτουργικότητα και επομένως στα επίπεδα της υγείας μας.

Εφαρμόζωντας σωστά την Ορθομοριακή Διατροφή δρούμε με σύνεση προληπτικά αλλά και θεραπευτικά. Επίσης βάζουμε τα θεμέλια για κάθε άλλη μέθοδο συμβατική ή εναλλακτική να έχει καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα. Φάρμακο, εγχείρηση, ομοιοπαθητική, βελονισμός, οστεοπαθητική κοκ θα δράσουν πιο γρήγορα και εύκολα - αν χρειαστεί - σε έναν οργανισμό που έχει καθαρό βιοχημικό υπόστρωμα, είναι σωστά αποτοξινωμένος και τα κύτταρα του έχουν τα απαραίτητα ορθα μόρια.

Τα επίπεδα κυταρικής λειτουργικότητος θα αναβαθμισθούν σημαντικά και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό. Δέρμα και μαλλιά που λαμποκοπούν από φρεσκάδα, ζωντάνια και ομορφιά, απεριόριστη ενέργεια, ανεβασμένη ψυχολογία και ευεξία, ισορροπημένο ιδανικό βάρος, καθαρό νου και δυνατή μνήμη. Το άτομο θα απελευθερωθεί από τα δεσμά των επαναλαμβανόμενων παθολογικών συμπτωμάτων και θα βρει την ήρεμη διαρκή ευτυχία που μόνο τα υψηλά επίπεδα υγείας μπορούν να του προσφέρουν. Πιο σημαντικά ίσως θα γίνει πιο δημιουργικό και παραγωγικό και για τον εαυτό του αλλά και τους άλλους. Θα πάψουμε να είμαστε κοινωνία ψυχοσωματικά «αρρώστων» ατόμων και θα γίνουμε το παράδειγμα του «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιές».

Θρέφοντας συνεχώς σωστά τα κύταρα και ελέγχοντας τις φλεγμονές μέσω της Ορθομοριακής Διατροφής μπορούμε να φτάσουμε το μέγιστο δυνατό της βιολογικής μας ηλικίας. Πόσο είναι αυτό;. 100, 150 ή παραπάνω χρόνια; Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει ο οργανισμός όταν του δοθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Σίγουρα ο εφικτός μέσος όρος ζωής δεν είναι η στατιστική απάτη που προωθείται και αναφέρει 75, 76, 77.5 χρόνια η παρόμοιους ανυπόσταστους ισχυρισμούς. Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία αναφέρονται σε μη «ορθομοριακούς ανθρώπους». Όταν γίνουμε ορθομοριακοί άνθρωποι θα αποφύγουμε την σύγχρονη μάστιγα και το πιο γνωστό σε όλους - παρόλο που δεν το λέμε - μυστικό. Ότι κανείς σχεδόν σήμερα δεν πεθαίνει από «φυσικά» αίτια ή «γηρατειά». Όλοι σχεδόν πεθαίνουν πρόωρα. Κυριολεκτικά γερνάμε γιατί αρρωσταίνουμε - φλεγμονές και παθολογικά συμπτώματα που καταστρέφουν το σώμα - δεν αρρωσταίνουμε γιατί γερνάμε. Υπάρχουν σήμερα «γέροι» νεαρής ηλικίας και νέοι «γέροι», δηλαδή μεγάλης ηλικίας αλλά γεμάτοι υγεία και ζωντάνια. Προσωπικά προτιμώ τους δεύτερους από τους πρώτους.

Ελέγξτε τα πραγματικά επίπεδα υγείας σας με τον ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΥΓΕΙΑΣ
Το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί έχει σχεδιασθεί από το επιστημονικό τμήμα της Golden Health υπό την καθοδήγηση του κλινικού ορθομοριακού διατροφολόγου Γεωργίου Μηνούδη για να σας δείξει την ικανότητα αποτοξίνωσης και λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, τις ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων-ορθών μορίων στα κύτταρα και την ικανότητα ελέγχου του άγχους.

Συμπληρώστε σε κάθε τετραγωνάκι τον αριθμό που πιστεύετε ότι σας αντιπροσωπεύει για την συγκεκριμένη ερώτηση, έστω και αν ισχύει μόνο ένα από τα συμπτώματα που αναφέρονται.
Σχεδόν ποτέ = 0
Σπάνια (1-3 φορές) = 1
Ενίοτε (σχεδόν μία φορά το μήνα) ήπια = 2
Συχνά (σχεδόν μία φορά την εβδομάδα) έντονα = 3
Σχεδόν πάντα ( 2-3 φορές την εβδομάδα άσχετα αν είναι ήπια ή έντονα) = 4
Μόνιμα (σχεδόν καθημερινά άσχετα αν είναι ήπια ή έντονα) = 5.

1.ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ
 Καπνίζετε περισσότερα από 5 τσιγάρα την ημέρα, πίνετε αλκοόλ, αναψυκτικά εμπορίου, νερό της βρύσης
 Υπέρβαρος/η (πάνω από 10 κιλά από το κανονικό βάρος)
 Διαρροϊκό σύνδρομο, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα
 Ξινίλες ή καούρες, φουσκώματα, αέρια, άσχημη αναπνοή
 Πόνοι αρθρώσεων, πόνοι μυών, κράμπες, δυσκαμψία κινήσεων

2. ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΘΡΕΨΗ
 Συχνά κρυολογήματα, ιώσεις και λοιμώξεις
 Πονοκέφαλοι ή ημικρανίες
 Υπερβολική εφίδρωση ή κρύος ιδρώτας, εθισμός στις γλυκές τροφές και την ζάχαρη, υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας
 Χρειάζεστε το πρωί τονωτικό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, τσιγάρο, καφέ, τσάι
 Χρειάζεστε περισσότερο από 20 λεπτά για να σηκωθείτε αφότου ξυπνήσετε

Επί πλέον ερωτήσεις για γυναίκες
 Μεγάλη αιμορραγία κατά την περίοδο
 Ακατάστατη περίοδος, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

3. ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ
 Θυμώνετε εύκολα, είστε επιθετικός/ή
 Υποφέρετε από αϋπνίες, μελαγχολία, κατάθλιψη, χρόνια κούραση, έλλειψη ενέργειας
 Αρχίζετε 2-3 δουλειές ταυτόχρονα
 Αναπνέετε συνήθως με το στόμα και βαθειά, μιλάτε πολύ, λαχανιάζετε εύκολα
 Ξεχνάτε εύκολα

ΣΥΝΟΛΟ (1,2,3):......................

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
1. Από 0-10. Συγχαρητήρια! Ανήκετε στο προνομιούχο 10% του πληθυσμού που έχει υψηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας. Για να παραμείνετε έτσι συνεχίστε ό,τι κάνετε μέχρι τώρα γιατί φαίνεται να σας ωφελεί. Σας συμβουλεύουμε όμως να παίρνετε καθημερινά τουλάχιστον τους δύο σωματοφύλακες True Food Wise Woman για τις γυναίκες και True Food All Man για τους άνδρες καθώς και τα Essential Omegas για ελάχιστη πρόληψη και συντήρηση.

2. Από 11-30. Ανήκετε στο 60% του πληθυσμού που νομίζει ότι είναι απόλυτα υγιές μέχρι να το ανακηρύξουν "άρρωστο". Για να βελτιώσετε άμεσα τα επίπεδα της υγείας σας, συνιστούμε να εφαρμόσετε ένα από τα αποτοξινωτικά προγράμματα της Golden Health.

3. Πάνω από 30. Ανήκετε στο 30% του πληθυσμού που αν δεν έχει ήδη επισκεφτεί γιατρούς, νοσοκομεία η/και εναλλακτικούς θεραπευτές, θα το κάνει σύντομα. Καμία όμως θεραπευτική μέθοδος, συμβατική ή εναλλακτική δεν θα έχει μόνιμα αποτελέσματα ούτε προληπτική αξία χωρίς την βάση τους που είναι η Ορθομοριακή Διατροφή. Σας προτείνουμε άμεσα να συμβουλευτείτε ένα Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφής ή τον Κλινικό Ορθομοριακό Διατροφολόγο σας για ένα ατομικό ορθομοριακό διατροφικό πρόγραμμα.
Ελάτε τώρα σε επαφή μαζί μας (τηλ. 210 8613466) και ζητήστε το κοντινότερο φαρμακείο που θα σας προμηθεύσει το πλήρες ερωτηματολόγιο και θα σας συμβουλεύσει για όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Ορθομοριακής Διατροφής. Πρώτα και Πάντα καλή Υγεία!

Του Γεώργιου Μηνούδη
MSc Dip ION BCMA Κλινικού Ορθομοριακού

www.elixnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου