relax

relax
relax

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

STOP στην αποθήκευση περιττών κιλών Fat Blocker Chitosan

Το Chitosan είναι σκόνη από ινώδη ουσία που παράγεται από κελύφη οστράκων. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως το Chitosan έχει μία φυσική ιδιότητα να έλκει και να δεσμεύει τα λίπη των τροφών και να τα μετατρέπει σε δύσπεπτα. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στα λίπη να διέρχονται από τον οργανισμό χωρίς να αφομοιώνονται και αποβάλλονται από τα κόπρανα.
Τα επονομαζόμενα "Fat Blockers" περιέχουν την ουσία chitosan, η οποία "μαγνητίζει" το λίπος σαν σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο το chitosan κατακρατά το 30-35% του λίπους της τροφής και το αποβάλλει δια της φυσιολογικής οδού. Έτσι, αφού ο οργανισμός μας στερείται εισερχομένου λίπους, χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο με αποτέλεσμα οι λιποαποθήκες σιγά σιγά να αδειάζουν. Το chitosan δεν απορροφά όλο το λίπος από την τροφή, αλλιώς θα επρόκειτο για διαδικασία βλαβερή για την υγεία.

Τα σκευάσματα με chitosan είναι πολύ χρήσιμα στους αθλητές που κάνουν διατροφή πολυθερμιδική και πλούσια σε ζωικές πρωτεϊνες, συνεπώς πλούσια και σε λίπος, όσο και αν προσπαθούμε να το αποφύγουμε.

Η ουσία chitosan είναι: αβλαβής και αποτελεσματική. Βέβαια θα ήταν άσκοπο να τη χρησιμοποιήσει κάποιος που τρέφεται με σαλάτες, καθώς οι συγκεκριμένες τροφές δεν έχουν σχεδόν καθόλου λίπος!
ΠΗΓΗ http://www.xtr.gr/216/article_474.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου