relax

relax
relax

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αλφαλφα - Μηδική (Alfalfa - Lucerne) πρασινη ενεργια

Το αλφάλφα είναι μια από τις πλουσιότερες τροφές της φύσης, ονομασθέν για το λόγο αυτό από τους αρχαίους Άραβες "πατέρας όλων των τροφών" ("alfalfa"). Πλούσιο σε πρωτεΐνη (45%), χλωροφύλλη, βήτα-καροτίνη, άλφα καροτίνη, οκτακοζανόλη, βιταμίνες Β, βιταμίνες A, C, D, Ε, Κ. Καλή πηγή φυτικών ινών και μετάλλων (ασβέστιο, φωσφόρο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο) καθώς και άλλων ενεργών συστατικών: ισοφλαβόνες, κουμαρίνες, αλκαλοειδή, σαπονίνες, στερόλες (βήτα-σιτοστερόλη, άλφα-σπιναστερόλη, στιγμαοτερόλη).
Εκτός από γενικό τονωτικό του οργανισμού, παρατηρήσεις σε ζώα και ανθρώπους, καθώς και ορισμένες, in vitro, μελέτες οδηγούν στο μάλλον ασφαλές συμπέρασμα ότι το alfalfa έχει και τις ακόλουθες ιδιότητες:
Είναι διουρητικό και κατά της κατακράτησης υγρών. Διεγείρει την όρεξη ανορεκτικών ατόμων. Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Είναι αποτοξινωτικό και προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί στους ιστούς η ακτινοθεραπεία. Είναι αντιμυκητικό και αντιβακτηριακό και οαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό στη λοίμωξη και φλεγμονή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα). Μειώνει την κακή (LDL) χωρίς να επηρεάζει την καλή (HDL) χοληστερίνη. Είναι γαλακταγωγό (αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες γυναίκες). Είναι ευεργετικό στην εμμηνόπαυση. Φαίνεται αποτελεσματικό σε ορισμένες περιπτώσεις αρθρίτιδας, ιδίως μακροπρόθεσμα.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πολύ ασφαλές βότανο στις συνηθισμένες δοσολογίες, ακόμη και για τις θηλάζουσες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Άτομα με ερυθηματώδη λύκο θα πρέπει να αποφεύγουν το alfalfa.

1 σχόλιο:

  1. γενικα το alfaalfa ειναι παρα πολυ καλο εμενα με βοηθεισε παρα πολυ σε ενα προβληματακι που ειχα.....τωρα βαζω απο λιγο καθημερινα στο γαλα η στο πρωινο μου και το τρωγω ειναι φανταστικο...!!!
    στην αρχη δυσκολευτικα να το βρω γιατι το ευρισκα μονο στα φαρμακι ασε χαπια αλλα επειδη χαπια δεν θελω να παιρνω μετα απο ερευνα το βρηκα στην φυσικη του μορφη σε σκονη σε ενα καταστημα στην κρητη >>Μπαχαροπωλειο>> 2810330740 εχουν και ιστοσελιδα www.bachari.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή